Checklist bij baaldagen

We kennen ze allemaal: die dagen waarop alles tegen lijkt te zitten en je het liefst weer onder je lakens zou kruipen. Ja, zelfs de meest stralende zielen hebben hun baaldagen. Maar weet je wat? Dat is helemaal oké! Vandaag deel ik graag mijn persoonlijke checklist met jullie die ik doorloop op zo een baaldag. Het helpt me om te achterhalen wat er aan de hand is en weer wat licht aan de horizon te zien.

1. Heb je genoeg gedronken?

Water is de brandstof van je lichaam. Zonder voldoende vocht kan je je futloos en prikkelbaar voelen. Check eens even hoeveel glazen water je vandaag al hebt gedronken? Is het minder dan gewoonlijk? Vul dan onmiddellijk een groot glas en drink het rustig op. Je zal verbaasd zijn hoe vaak een simpel glas water een wereld van verschil kan maken.

2. Heb je voldoende geslapen?

Aaaah, slaap! De magische resetknop voor je lichaam en geest. Als je merkt dat je sneller geïrriteerd bent of moeite hebt om je te concentreren, vraag jezelf dan eens af hoeveel uur je geslapen hebt. Een tekort aan slaap kan de oorzaak zijn van die baaldag. Misschien is het tijd voor een powernap of een vroegere bedtijd vanavond?

3. Eet je gezond?

Voeding speelt een enorme rol in hoe je je voelt. Heb je vandaag wel iets voedzaams gegeten? Voldoende vitamines en mineralen binnengekregen? Trakteer jezelf op een kleurrijke fruitsalade of een handvol noten. Je lichaam zal je dankbaar zijn en je humeur kan een boost krijgen!

Ik merk zelf vaak dat ik op een baaldag net sneller grijp naar ongezond comfort-food, met als gevolg dat ik in een negatieve spiraal geraak. Gelukkig wijst mijn hubby me er dan vaak op dat gezond eten me van mijn baaldag af helpt en ook al geef ik het niet altijd graag toe, hij heeft zo hard gelijk!

4. Pieker je teveel?

Onze gedachten kunnen ons soms flink in de weg zitten. Als je merkt dat je in een negatieve spiraal zit, probeer dan eens te observeren waar je over piekert. Soms helpt het om je zorgen op te schrijven en ze van op een afstand te bekijken. Vaak zien ze er op papier minder dreigend uit dan in je hoofd.

Pro-tip: Wat is het ergste dat kan gebeuren? Die vraag helpt me vaak om het allemaal wat meer in perspectief te zien. Van de 100 slechte uitkomsten die je over een situatie kan bedenken, is er toch maar 1 die realiteit kan worden. Is het dan alle energie waard om te piekeren over alle andere 99 opties?

5. Heb je al bewogen vandaag?

Lichaamsbeweging is een fantastische manier om je stemming te verbeteren. Het hoeft niet intensief te zijn; een simpele wandeling in de buitenlucht kan al wonderen doen. Voel je die knoop in je maag of die donkere wolk boven je hoofd? Trek je schoenen aan en haal een frisse neus.

6. Heb je een moment voor jezelf genomen?

In de drukte van alledag vergeten we soms om gewoon even stil te staan. Gun jezelf een momentje van rust. Zet een kop thee, pak een goed boek, of luister naar je favoriete muziek. Even een momentje helemaal voor jou kan je weer opladen.

7. Kan je terugvallen op je netwerk?

Soms kan het helpen om je gevoelens te delen met een vriendin of familielid. Even je hart luchten kan enorm opluchten. En als je liever alleen bent, weet dan dat dat ook helemaal oké is. Iedereen heeft andere manieren om met baaldagen om te gaan.

8. Heb je jezelf toegestaan om te voelen?

Het is menselijk om je soms down te voelen. Probeer niet te streng voor jezelf te zijn. Het is helemaal oké om een baaldag te hebben. Sta het jezelf ook toe om die gevoelens te erkennen en te accepteren Morgen is er weer een nieuwe dag met nieuwe kansen!

Ik hoop dat deze checklist je helpt om je baaldagen wat draaglijker te maken. Wees lief voor jezelf, gun jezelf ook de ruimte om even niet oké te zijn en weet dat het weer beter wordt. Want zoals ze zeggen: Na regen komt zonneschijn!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Vergeet je korting niet voor het te laat is!

Tijdens de maand september geven we een korting op onze pakketten. Gebruik volgende kortingscode: “lanceringseptember15” in de checkout en ontvang maar liefst 15% korting op je pakket!